TARSUS BELEDİYESİ, YERLİ TOHUMLARLA TARIMA VE ÇİFTÇİYE CAN VERİYOR

 


Tarsus Belediyesi’nin "Ulusal Güç, Genetik Hazine, Sağlıklı Gıda, Sağlıklı İnsan" vizyonuyla yerli ve milli tohumlar üzerine sürdürdüğü "Miras" projesi kapsamında, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan ve meyve vermeye başlayan fideler, verimli üretim ve hasat için Tarsus Belediyesi tarafından verilen teknik destekle birleşiyor. Tarsus Belediyesi hem yerli tohum fide veriyor, hem teknik destek sağlıyor hem de verimli hasat yöntemleri ile çiftçinin gelirini artırıyor. 


Proje kapsamında Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından temin edilen yerli tohumlardan üretilen fideler, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Belediyenin bu adımı, kırsal kalkınmanın önünü açmak adına önemli bir rol üstleniyor.  Tarsus Belediyesi, tarımsal üretimi artırmak, çeşitliliği desteklemek ve üreticiyi güçlendirmek amacıyla çeşitli uygulamalara da imza atıyor. Küçük ölçekli çiftçilere 5 dönümlük arazilere ekilmek üzere dağıtılan marul fideleri, ziraat mühendisleri tarafından sürekli kontrol edilerek çiftçilere verimli bir yetiştirme ve hasat süreci geçirmeleri konusunda bilgi veriliyor. 


“BELEDİYEMİZ BİZE DESTEK OLMAK İÇİN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Halitağa Köyünde çiftçilik yapan Ali Korkmaz, “Belediyemiz bize destek olmak için çeşitli çalışmalar başlatıyor. Bu sefer biz de başvurduk ve sağ olsun başkanımız destekte bulundu,  kıvırcık marul ektik, başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. 


“EKİMİNDEN, KAZMASINA, GÜBRESİNE KADAR DESTEK OLUYORLAR”

Çiftçi Cahit Kılıç normalde maliyetin çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Kelahmet Köyünde çiftçilik ile uğraşıyorum. Başkanımızın destekleri ile marul ekimi gerçekleştirdik. Normalde yapmaya kalksak maliyeti çok yüksek. Ekiminden, kazmasına, gübresine kadar destek oluyorlar. Para koysaydık, parayla alamazdık. Başkanımız Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. 


“GİRDİ DÜŞTÜĞÜ İÇİN DAHA FAZLA EKONOMİK KAZANÇ ELDE EDİYORLAR”

Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer, “Çiftçilerimizin yanına giderek dağıtımından sonra da ilaçlama, gübreleme ve herhangi bir sorunda teknik destek veriyoruz. Hasada gelen ürünleri de tarlada görüyoruz. Başkanımızın çiftçilere destek olma amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında amacımız küçük ölçekli çiftçilerde maliyetleri düşürmek. Girdi düştüğü için daha fazla ekonomik kazanç elde ediyorlar.” ifadelerini kullandı. 


Sözleşmeli çiftçi modeli kapsamında gerçekleştirilen fide dağıtımından oldukça memnun olan çiftçiler, Başkan Dr. Haluk Bozdoğan'a teşekkürlerini iletiyorlar. Toplamda 150 dönüm araziye 900 bin ücretsiz fide dağıtımı gerçekleştirilen bu projede çiftçiler, ekonomik gelir elde etmenin yanı sıra yerli tohumların sürdürülebilirliğine de katkı sağlıyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder