MERSİN HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün girdi maliyetlerinin artması sebebiyle üretmekten vazgeçme noktasına gelen üreticilerin dertlerine derman olmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde çalışan ekipler, bu kez örtü altı üretimin fazla olduğu Akdeniz ilçesindeki üreticilerin yüzünü güldürdü.
Yeni sezona hazırlık yapmak için tarlalarını boşaltan üreticiler, tarladan topladıkları organik atıkları önceden dere ve yol kenarlarına bırakırken, Büyükşehir ekipleri sayesinde bu dertten kurtuldu. Ekipler, topladıkları organik atıkları katı atık depolama ve bertaraf tesisine ulaştırarak hem üreticinin girdi maliyetlerini azaltıyor, hem de çevre kirliliğinin önüne geçilmesini sağlıyor.
Kent genelinde sürdürdüğü tarımsal projelerle üreticinin yüzünü güldüren, aynı zamanda yerelde istihdamı ve kalkınmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin öncüsü olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan ekipler, bu kez örtü altı üretimin fazla olduğu Akdeniz ilçesindeki üreticilerin yüzünü güldürdü.
Yeni sezona hazırlık yapmak için tarlasını boşaltan ve daha önceleri tarladan topladıkları organik atıkları dere kenarları veya boş arazilerde bekleten üreticiler, Büyükşehir sayesinde bu dertten kurtuldu. Dere kenarlarına bırakılan organik atıkların kışın yağmur suları ile birlikte sahillere taşınmasıyla çevre kirliliğine de sebep olan bu durum, Büyükşehir ekipleri tarafından çözüme kavuşuyor. Ekipler, tarlalardan topladıkları organik atıkları Büyükşehir’in katı atık depolama ve bertaraf tesisine ulaştırarak, atıkların dönüştürülmesini sağlıyor. Üreticinin işçi ve iş yükü maliyetini azaltan bu uygulama sayesinde hem üretici nefes alıyor, hem de çevre kirliliğinin önüne geçiliyor.
Şahutoğlu: “Çevre kirliğinin önüne geçiyor ve enerji üretimine katkı sağlıyoruz”
Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nin, örtü altı yetiştiriciliğinin en fazla yapıldığı yerlerden biri olması sebebiyle organik atık sorunu ile sık sık karşılaştıklarını ifade eden Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Buralarda yıllardır sera atıklarının oluşturmuş olduğu çevre kirliliğine çözüm üretmeyi hedefliyoruz. Üreticilerimizden ve muhtarlarımızdan, bu atıkların toplanması için çok fazla talep alıyorduk. Büyükşehir olarak bu çağrılara kulak verdik ve ekiplerimizle harekete geçtik” dedi. Şahutoğlu, üreticilerin sera veya yol kenarlarına bıraktıkları organik atıkların toplanıp, Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık depolama ve bertaraf tesisinde dönüştürülerek hem çevre kirliliğinin önüne geçildiğini, hem de enerji üretimi yaparak şehrin ekonomisine katkı sağladıklarını dile getirdi.
0 Yorumlar