"Türkiye’de yeni iller oluşturulacaksa, Tarsus en başta yer alır. "O SİNERJİ BİZDE VAR "

 


Tarsus Ticaret Borsası Haziran ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Meclis Başkanı Murat Kaya’nın açılış konuşması ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Türkiye'de 81 olan il sayısının 100'e çıkacağı konusu istişare edildi.

Tarsus’un İL olması ile ilgili Borsa Meclisi bir basın açıklamasında bulundu.  Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.


“Biz önce Tarsusluyuz, Tarsus’un il olması gerekiyor. Bunun için her şeyi yapmaya hazırız.” Türkiye’de yeni iller oluşturulacaksa, Tarsus en başta yer alır. Tarsus, tarımı ve tarımsal ihracatıyla il olmaya hazır bir yerleşim yerimiz. Nüfusu 350 binden fazla olan   ilçemizin hızlı büyümesi, beraberinde sanayi alanlarının, konut alanlarının hızla çoğalması, nüfus artışı ve ekonomideki canlılığına coğrafi yapısı, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki gelişmişliği de eklenince İL olmayı hak eden ilk İLÇE’dir.

Bir ilden bahsedebilmemiz için birçok  değer ve potansiyelin bir araya gelmesi gerekir. Binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Tarsus’un,  tarihi yapısının yanı sıra coğrafi özellikleri, nüfusu, sosyal, kültürel, eğitim ve özellikle ekonomi alanındaki gelişmişliği ile ülkemizde birçok ilden daha ileri düzeydedir. Bütün bu enstrümanlar TARSUS’ta mevcuttur


O SİNERJİ BİZDE VAR

Yakın zamanda faaliyete girecek havaalanı, OSB’si ile istihdama katkı sağlayacak ekonomik alt yapısıyla, 1 milyon dönüm arazisinde yılda 2,5 milyon ton tarımsal üretimi, İli’nin yaş meyve sebze ihracatında üretiminin % 35 i karşılayan tarımsal altyapısıyla, 100 bin den fazla tarımda istihdamı ile TARSUS kabına sığmamaktadır. 

Tarsus’ta, ani ve yüksek oranlı nüfus hareketi, sağlık, eğitim, asayiş, sosyal hizmetler ve altyapı çalışmaları gibi kamu hizmetlerine duyulan ihtiyacı artırmıştır. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için, bu hizmetlerin miktarını ve bunları yerine getirecek personel sayısına sahip Tarsus ’tan nüfus olarak kat kat küçük il olan kentlerde bu sayısı 3-5 kat daha fazladır. Bu noktada , stratejik öneme sahip Tarsus fazlasıyla İL olmayı hak etmektedir.

Kalkınma bir bölgenin sadece ekonomik olarak gelişmiş olması ile ifade edilemez. Kalkınmadan bahsederken , ekonomik refah payının artışına paralel olarak, eğitim, kültür, sanat, spor gibi sosyal hayatın olmazsa olmazlarının da yükselişinden söz edebilmeliyiz.

Hayatın bütün gerçekliklerini ve olağan akışını bizzat görenler , bütün yatırımlarını ve planlamalarını bu doğrultuda yapıp risk alarak üretim ve ticaret yapan insanlar, iş insanlarıdır. İş insanları  olarak ülkemizde , bölgemizden çok daha küçük ve gelişemeyen iller olduğunu gözlemliyor, bir bölgenin kalkınmasının sadece vilayet olmasından geçtiği gibi bir hayale de kapılmıyoruz.

Ancak; var olan potansiyelimizi daha da ileri seviyeye yükseltmek için gerekli “O SİNERJİ BİZDE VAR”. Bu anlamda bölgemizin, ülkemizin ve evlatlarımızın geleceğini düşünen bir vizyon ile hareket etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz.

Tarsus’un il olması, kendi yönetiminin, programının, bütçesinin ve hedeflerinin olması bölgemizin gelişmesinin de önünü açacaktır. Tarsuslular il olmak istiyor. Tarsuslu iş insanlarımız il olmak istiyor.

 

 

 


0 Yorumlar

Yorum Gönder